Personal

Un retrat particular

Aquí es poden trobar

Algunes dades sobre mi.

Dades personals

El meu nom és Jaume Castejón Martí i vaig néixer un 12 de desembre de 1964 en el barri de Gràcia, un preciós lloc de la meravellosa ciutat de Barcelona. Vaig començar el meu aprenentatge en un parvulari que ni tan sols sé si encara avui existeix, anomenat Galael, i després vaig cursar estudis primaris i secundaris en el col·legi Claret. Quan vaig acabar el COU vaig ingressar a la universitat pel que sóc llicenciat en Psicologia, en l'especialitat de Psicologia de l'educació per la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Poc abans d'acabar aquests estudis universitaris, vaig entrar a formar part d'un grup amateur de teatre. En aquest grup vaig estar-hi 14 anys, des de 1986 fins l'any 2000.

Després de la primera carrera universitària vaig començar i finalitzar la segona, i per tant també sóc llicenciat en Geografia i Història, amb l'especialitat de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona.

He jugat a rol amb els meus amics, he estudiat la llengua catalana per arribar a ser corrector de textos i he treballat com a conseller de redacció d'una revista local (Arxi), como a enquestador, com a encartador, com a professor en els Maristes de Barcelona, en el Centre d'Estudios Mumany de Rubí, com a repartidor de correspondència bancària i com a lector de comptadors de gas i llum, entre d'altres coses.

Actualment resideixo a Salamanca, una bonica ciutat i no descarto la possibilitat de seguir ampliant els meus estudis. Tinc una preciosa filla que es diu Laura i que m'apassiona tant com l'ofici d'escriure.

Si vols, pots veure algunes fotos.


Dades literàries

Jo vaig començar a llegir a l'edat de 3 anys i mig, segons em diuen. Escriure suposo que va ser una mica més tard, però des de que vaig començar no he parat; encara que tinc constància documental, és a dir guardo coses en una vella carpeta, que el que podría considerar-se literari va començar als 14 anys. Vaig descobrir de seguida que el escriure em transportava, i segueix fent-ho, a un món de somni i és tan forta aquesta sensació que la necessito, cada dia, cada nit, per seguir vivint. És difícil d'explicar i és possible que més ho sigui de compendre, però gaudeixo tant escribint, ho visc tan intensament, que ho necessito igual que els aliments, l'aigua o l'aire que respiro.

Vaig començar amb la poesia i després em vaig introduir en el món del relat curt. Ssegueixo amb les dues coses com podeu veure en el meu blog. Però des de l'any 2003 em vaig posar seriosament amb la novel·la, que és on realment expandeixo la meva ànsia creadora i la meva imaginació.

Aquests són els concursos literaris als que m'he presentat:
I Certamen Literari Sant Jordi del Col·legi Claret (Barcelona, abril de 1982)2n premi narrativa
II Certamen de Literatura Sant Jordi del Col·legi Claret (Barcelona, abril de 1983) 2n premi de poesia
II Certamen Literari Sant Jordi-Generalitat de Catalunya (Barcelona, abril de 1983)
III Concurs Literari Nadalenc-Sagrada Família (Barcelona, desembre de 1983) 2n premi narrativa
III Certamen Literari Sant Jordi-Generalitat de Catalunya (Barcelona, abril de 1984)
IV Concurs Literari Nadalenc-Sagrada Família (Barcelona, desembre de 1984)
IV Certamen Literari Sant Jordi-Generalitat de Catalunya (Barcelona, abril de 1985)
I Mostra Literària-Centre Cívic "La Sedeta" (Barcelona, setembre de 1985) 3r premi de narrativa
XXVIII Concurs Internacional Literari "La Felguera" (Astúries, setembre de 1986)
I Concurs Literari dels "Ferrocarriles Madrileños" (Madrid, setembre de 1987)
V Premi de Poesia "Ciudad de Salamanca" (Salamanca, setembre de 2004)
VIII Premi de Novel·la "Ciudad de Salamanca" (Salamanca, juliol de 2005)
III Premio Literari Minotauro de Novel·la (Barcelona, setembre de 2005)
XIV Premi "Pablo Rido" (Madrid, gener de 2006)
I Certamen de Relat Breu "Enrique de Sena" (Sta. Marta de Tormes, abril de 2006)
I Certamen de Relats Breus "IES Ventura Morón" (Algeciras, juny de 2006)

També he participat en tertúlies literàries com la Tertúlia Neruda & Companyia a Barcelona des de l'any 1998 fins el 2000, la Tertúlia del Gallery Hotel, a Barcelona des del 2000 fins el 2001 i la Tertulia Papeles del martes a Salamanca, els anys 2002 i 2003.

He publicat a la Revista Claret, la revista Arxi, la revista Neruda & Companyia, un libro de poesia titulat Poesía a los cuatro vientos i m'han emès per Onda Cero un relat de terror que ha servit com a guió per a un curtmetratge, titulat "El retrato".

Per últim, he emès en una emisora online anomenada En el aire , 52 programae dedicats a les noves músiques i he publicat quatre novel·les, que pertanyen a una saga, titulades Las ruinas de Aras , La corona perdida, Los mercenarios rojos y El trono de Aras.

El meu últim treball publicat és una novel·la de gènere negre juvenil titulada La cueva de los murciélagos.


Afeccions, hobbies, interessos...

Els meus llibres preferits són:
L'última temptació de Nikos Kazantzakis
Els llibres de Terramar d'Úrsula K. Le Guin
El pèndul de Foucault d'Umberto Eco
El senyor dels anells de J.R.R. Tolkien
El fuego de San Telmo de José Baena Reigal
Jonathan Strange i el senyor Norrell de Susanna Clarke

Les meves pel·lícules favoritas són:
Blade Runner de Ridley Scott
L'última temptació de Crist de Martin Scorsese
Sense Perdó de Clint Eastwood
Llaços ardents de Andy & Larry Wachowski
Malenconia de Lars von Trier
La millor oferta de Giuseppe Tornatore

En quant a música em quedo amb:
Andreas Vollenweider, Vangelis i Roger Subirana.

També m'agrada anar en bicicleta de carretera, criar cucs de seda, col·lecciono segells de papallones, llegeixo molt i he gaudit fent teatre (35 obres amb més de 124 representacions en 14 anys). Però sobretot m'agrada moltíssim escriure.

Si vols, pots veure algunes fotos.