Arxiu

Retalls de premsa

Notícies i retalls de premsa

Relacionats amb el meu treball literari.

EL PERIÓDICO DE CATALUNYA        29/12/1999


PORTAL DE LITERATURA FANTÀSTICA        gener de 2009


Des del mes de gener de 2009, Las ruinas de Aras, figura com a novetat literària en aquesta web que recull informació a nivell mundial i la mostra en el seu contingut especialitzat en la literatura fantàstica.


L'INDEPENDENT DE GRÀCIA        23/01/2009


L'independet de Gràcia es un diari que es distribueix gratuïtament en tot el barri barcelonès de Gràcia. Es pot trobar en tots els centres municipals, en totes les entitats culturals i en moltes de les botigues d'aquesta zona de la ciutat. La seva publicació és setmanal i actualment té una tirada de 15.000 exemplars.

El 23 de gene de 2009, en el número 281 apareix un article a una pàgina sobre la novetat editorial del llibre "Las ruinas de Aras".


REVISTA DIGITAL INSOMNIA        01/04/2009


INSOMNIA és una revista digital en castellà, d'aparició mensual i totalment gratuïta, dedicada a donar informació sobre Stephen King, sense dubte l'escriptor més important del gèner de terror d'aquest segle, i un dels més populars de tots els temps.

Abarca tot el relatiu a l'univers de Stephen King: la seva vida, els seus llibres, novel·les, contes, relats, guions i adaptacions cinematogràfiques i televisives. Tot això complementat amb una important quantitat de notícies i intercanvi d'opinions amb els lectors.

En el número 136 de la revista, corresponent al mes d'abril de 2009, en la secció Otros Mundos, apareix un article, complimentat amb una entrevista, dedicat a Jaume Castejón i la novel·la Las ruinas de Aras.


LLUÏSOS DE GRÀCIA        23/04/2009


Lluïsos de Gràcia és una associació sociocultural i esportiva sense ánim de lucre fundada l'any 1855. Actualment té 1200 socis. L'activitat cultural, social i esportiva es canalitza, principalment, a través de les seccions i grups que ofereixen un ampli i divers ventall de activitates i opcions.

Des del 23 fins el 30 d'abril de 2009 i sota el títol Una literatura pròpia es pot visitar l'exposició sobre autors/es de Gràcia. És una proposta que neix amb l'objectiu de reconèixer i fer visibles a escriptors/es vinculats/des a Gràcia, persones del carrer amb dedicacions diverses, als quals, Gràcia els ha servit de font d'inspiració per a les seves creacions literàries, que abarquen gèneres diversos; autors/es que contribueixen a fer de Gràcia una conca literària.

A l'exposició es pot trobar un plafó dedicat a l'obra de Jaume Castejón i a la novel·la Las ruinas de Aras.

        


ANIKA ENTRE LIBROS        27/04/2009


Anika entre libros és una secció de la revista/portal literari més important que actualment hi ha a Espanya. Les seves diferents seccions han obtingut diferents mencions i premis i han aparegut en els principals mitjans de comunicació parlats i escrits. La pàgina web té un nombre de visites realment considerable i és un referent en quan al món literari es refereix.

Des del 27 d'abril de 2009, en la secció novedades literarias es pot trobar una fitxa dedicada a la novel·la Las ruinas de Aras.


DGRATIS        08/05/2009


DGratis és una publicació periòdica de caràcter setmanal que s'edita a Salamanca i Zamora. L'edició de Salamanca és de 25.000 exemplars i es dsitribueix gratuïtamente pels indrets més importants de la ciutat.

En el número 257, corresponent al 8 de maig de 2009, en la pàgina 8, en l'article sobre la 29a Fira del Llibre es pot trobar una petita referència a la novel·la Las ruinas de Aras.


LA FRONTERA PERDIDA        12/05/2009


La Frontera Perdida és un programa radiofònic que s'emet els dimarts de 22:00 a 24:00 a l'emisora online En el aire. És un dels més importants en quan a noves músique es refereix i actualmente és una referència constant per als afeccionats i experts d'aquest tipus de música. Ha obtingut diverses mencions i reconeixaments en els més de 16 anys que porta en antena.La pàgina web té un nombre de visites realment considerable.

En l'emissió del programa 604, del dimarts 12 de maig 2009, es pot escoltar la lectura d'un fragment del capítol 8 de la novel·la Las ruinas de Aras, ambientada amb dos temas musicals de fons, el primer titulat Budget meeting de Hans Zimmer i el segon Dragons de Roger Subirana.


LLIBRERIA CATALÒNIA        06/06/2009


El passat dissbte 6 de juny va tenir lloc a Barcelona, a la Llibreria Catalònia, la presentació del llibre Las ruinas de Aras de Jaume Castejón. L'acte va començar a les 12 del migdia i hi varen assistir nombrosos amics, familiars i públic en general, ansiosos de conèixer els secrets que l'autor anava a desvelar.

Va començar la presentació amb unes paraules de Carlos San José, representant a l'editorial C & M, de Sevilla, que va parlar de com va conèixer a l'autor i de la decisió de publicar la primera part d'aquesta cuatrilogia que s'enmarca en el títol genèric de Leyendas de la ciudad blanca. Va continuar després Javier Romo, amic de l'autor i apassionat de les novel·les de literatura fantástica, gènere al qual pertany la novel·la presentada. Javier va fer una petita introducció sobre els jocs de rol i com la novel·la havia estat inspirada per una d'aquestes aventures.

Després va parlar en Jaume, l'autor, que es va extendre explicant com havien sorgit els antecedents de la novel·la, com s'havia començat a plasmar en el paper i com la novel·la va anar exigint-li material complementari, ensenyant-nos amb tot detall: mapes, inventari d'herbes i metzines, genealogies de reis i senyors i plànols de les diferents ciutats on es desenvolupa l'acció. Tota una feina àrdua, professional i molt metòdica.

També va comentar les dificultats que se li van plantejar de tipus metodològic i d'organització del temps que va invertir en escriure aquesta primera part, que va desvelar que havia estat de 4 anys. El públic va escoltar i va gaudir en tot moment de les explicacions d'en Jaume Castejón i al final, en la ronda de preguntes, va participar activament interessant-se per les diferents questiones exposades i per altres dubtes sobre el llibre.

Entre els assistents es trobaven diversos mitjans de comunicació i, especialment, la coordinadora de l'agència cultural Mediática i editora de la revista Culturalia.

Finalment es va procedir a la firma d'exemplars per part de l'autor de tots aquells que van voler adquirir un llibre, que foren pàcticament la totalitat dels assistents. Jaume Castejón va accedir amb naturalidad i satisafcció esperant que aquest sigui el primer pas cap a un reconeixament general i en espera, també, de poder presentar la seva primera novel·la en altres ciutats d'Espanya.

La saga ha començat, no us la deixeu escapar. Las ruinas de Aras és la primera de 4 novel·les que s'inscriuen dins de Leyendas de la ciudad blanca. El temps corre i no deixi de ser un dels primers en conèixer els revel·ladors secrets que s'amaguen en el llibre.

                


REVISTA DIGITAL CULTURALIA        21/07/2009


Culturalia és una revista bimestral, de divulgació de novetats editorials. Dirigida a persones interessades en conèixer els darrers títols publicats, entrevistes als autors, ressenyes, preus, etc. En ella el lector pot trobar la informació més completa i actualitzada sobre els llibres de novedosa distribució, agenda cultural i articles literaris.

En el número 3 de la revista, corresponent als mesos de juliol i agost, podem llegir a la pàgina 29, un article a una sola plana sobre la presentació de Las ruinas de Aras, així com una ressenya interessant sobre la novel·la.


ALL RANKINGS Y BOOKAFFINITY



All rankings és una pàgina web on es poden trobar diferents classificacions de llibres i pel·lícules, especialment, agrupades per gèneres. En l'apartat Libros de Fantasía podem veure una classificació on apareix la novel·la Las ruinas de Aras. A més poden votar-se els diferents llibres sense necessitat d'estar registrat a la pàgina.

Book Affinity és una pàgina web que funciona com una xarxa interactiva on qualsevol es pot donar d'alta com a usuari, afegir fitxes de llibres nous i on es pot puntuar els llibres ja existents o afegir, fins i tot, comentaris als ja escrits sobre cada llibre. Existeix un rànking segons el gènere, i així ens pot facilitar la compra de llibres, si tenim dubtes de quin serà el proper que ens emportarem a casa. Dins d'aquesta pàgina tenim la fitxa de la novel·la Las ruinas de Aras i també podem veure les crítiques al llibre, aixi com la puntuació mitjana que de moment van donant els lectors.


OREJUDO GALLERY        10/12/2009


El passat dijous 10 de desembre va tenir lloc a Salamanca, a la Orejudo Gallery la presentació del llibre Las ruinas de Aras de Jaume Castejón. L'acte va començar a les 8 de la tarda i varen assistir nombrosos amics, familiars i públic en general, ansiosos de conèixer els secrets que l'autor anava a donar a conèixer.

Va començar la presentació amb unes paraules de Jorge Orejudo, artista i propietari del meravellós lloc en el qual es desenvolupava l'acte, rodejat de peçes escultòriques, pintures i d'altres objetes sublims, representant a la galeria d'art. Va explicar els motius de l'acte, que s'enquadren dins d'una programació més àmplia de tipus cultural i després va llegir un petit texte enviat per Carlos San José, editor de la editorial C & M, de Sevilla, que parlava de cóm va conèixer l'autor i de la decisió de publicar la primera part d'aquesta cuatrilogia que s'enmarca en el títol genèric de Leyendas de la ciudad blanca, així com de la política editorial. Va seguir després Tomás Carrera, llicenciat en Comunicació i amic de l'autor. En Tomás va fer una petita introducció sobre el desenvolupament dels personatges de la novel·la i la seva conversió a herois a través del viatge iniciàtic que emprenen en el qual no guanyar és en sí una victòria, encara que es perdi la vida, si es fa sempre el correcte.

Després va pendre la paraula Jaume, l'autor, que es va explaiar en contar cóm els jocs de rol havien inspirat i havien servit com als antecedents de la novel·la, cóm s'havia començat a plasmar en el paper i cóm la novel·la fou exigint-li material complementari, mostrant-nos amb tot luxe de detalls: mapes, inventari d'herbes i verins, genealogies de reis i senyors i plànols de les diferents ciutats on es desenvolupa l'acció. Tot un treball ardu, professional i molt metòdic.

També va comentar les dificultats que se li van plantejar de tipus metodològic i d'organització del temps que va invertir en escriure aquesta primera part, que va desvelar que havia estat d'aproximadament 4 anys. El públic va escoltar i va gaudir en tot moment de les explicacions de Jaume Castejón i al final, a la ronda de preguntes, va participar activament interessant-se per les diverses questions exposades i per altres dubtes sobre el llibre.

Entre els assistents es trobaven diversos mitjans de comunicació, artistes i, especialment, un periodista de “El Adelanto” i Miguel Gosálvez, autor de la portada del llibre.

Finalment es va procedir a la signatura d'exemplars per part de l'autor de tots aquells que volgueren adquirir-ne un, que foren pràcticament la totalitat dels assistents. Jaume Castejón va accedir amb naturalitat i satisafcció tot esperant que aquest sigui el primer pas cap a un reconeizament general i en espera, també, de poder presentar la seva primera novel·la en altres ciutats d'Espanya.

La saga ha començat, no us la deixeu escapar. Las ruinas de Aras és la primera de 4 novel·les que s'inscriuen dins de Leyendas de la ciudad blanca. El temsp corre i no deixis de ser un dels primers en conèixer els revel·ladors secrets que s'amaguen en el llibre.

        


TRIBUNA DE SALAMANCA        17/12/2009


GRUP RESSENYES LITERÀRIES a FACEBOOK        14/01/2010


Dins la xarxa social Facebook hi ha multitud de grups. Un d'aquests grups, de nova aparició és el de Reseñas literarias. En aquest grup es van incloent ressenyes de diferents novel·les i els membres d'aquest grup poden anar comentant a partir d'allò que se'ls mostra. A més de servir de guia a l'hora de comprar un llibre, també posseeix la capacitat de mostrar interessants ressenyes a quina més literària.

Des de mitjans de gener, podeu trobar la ressenya literària corresponent a la novel·la Las ruinas de Aras i els seus respectius comentaris.



Mis libros preferidos és una pàgina web on trobar llibres que algún usuari ha col·locat com a preferit, inserint una petitta sinopsi de la novel·la, text teatral, assaig o llibre de poemes. A partir de la fitxa inserida es poden fer comentaris a l'obra literària.

En la web podreu trobar la fitxa de la novel·la Las ruinas de Aras així como afegir els comentaris i les valoracions que cregueu oportunes.


EL CAFÉ DEL AUTOR        06/02/2010


El café del autor s'inaugura amb la idea que els autors novells i menys novells puguin promocionar les seves obres. Un espai en el qual tots els lectors potencials tinguin l'oportunitat de trobar llibres especials... Únics. Un cafè d'època, un cafè bohemi, un lloc de trobada per a tots els somiadors, creadors, ànimes inquietes, artistes… Faedors, lliutadors, romàntics… Per a tots els autors.

Un lloc on els visitants ens parlin dels seus llibres, ens donin la seva impressió. Així, amb aquesta fòrmula de treball, els membres del Cafè són autors, crítics literaris i clients dels llibres de l'aparador del cafè; essent aquesta, una manera formidable de compartir, aprendre dels suggeriments, de les experiències d'altres autors membres del club.

Una forma de promocionar, donar a conèixer, veure que es diu de la nostra obra, de vendre els nostres llibres.

Des de febrer de 2010 podeu trobar en aquest blog la fitxa de la novel·la Las ruinas de Aras, així como molts altres llibres interesantíssims.


LA BIBLIOTECA ENCANTADA I CASA DEL LIBRO        15/03/2010


La biblioteca encantada és un blog on es poden trobar fitxes i ressenyes de llibres i més llibres que els administradors de la pàgina col·loquen per què els lectors puguin donar les seves opinions i puguin fer els seus comentaris.

Des del 15 de marzo de 2010, en aquest blog es pot trobar la fitxa de la novel·la Las ruinas de Aras, a l'espera que aparegui una ressenya més completa.


A la web de la Casa del Libro apareix la possibilitat d'encarregar la compra de la novel·la, via internet.


LLIBRERIA LA FLECHA, DIA DEL LLIBRE        17-23/04/2010


RADIO SALAMANCA I CANAL 8 CASTILLA Y LEÓN        27/12/2010


Radio Salamanca és una emisora del grup SER que en el seu programa Hoy por hoy, presentat per Santiago Juanes i que s'emet de dilluns a divendres de 12:20 a 13:30 h., entrevisten a personatges relevants de la ciutat.

El dilluns 27 de desembre es va emetre una entrevista telefònica en relació a la presentació de la novel·la La corona perdida.



Salamanca es así és el magazín de les nits de La Ocho de Castilla y León que recull toda la actualitatd de la província de una manera distesa i divertida. El programa està presentat per Ana Sánchez White i s'emet de dilluns a divendres a les 22:00 h.

El dilluns 27 de desembre es va emetre una entrevista des dels estudis de Canal Ocho en relació amb la presentació de la novel·la La corona perdida.


EL ADELANTO - TRIBUNA        28/12/2010


EL ADELANTO        25/01/2011


TELEVISIÓ DE GRÀCIA - C.C. LA SEDETA        13/04/2013

Gràcia Multimèdia és una associació sense ànim de lucre creada per gent del barri barcelonès de Gràcia amb la intenció de contribuir a dinamitzar la cultura del barri a través d'internet, en primera instància. El seu objectiu és crear una plataforma multimèdia que ha iniciat amb una televisió per internet.

El 13 de Abril de 2013, en la presentació que es va fer de la saga Leyendas de la ciudad blanca en el Centre Cívic La Sedeta de Barcelona, Televisió de Gràcia va gravar un petit reportatge.